طراحی و ساخت راکت آبی-جلسه اول

طراحی و ساخت راکت آبی-جلسه اول

نویسنده: کاوه حسین آبادی - ۱۳۹۷/۱۱/۰۲

جلسه اول: معرفی و آشنایی

موضوع پروژه: مقدمه ای بر پرواز

اهداف: شامل اهداف رفتاری و آموزشی

 

 

دانش:

 

مهارت:

  • تمرین جمع آوری اطلاعات

وسایل مورد نیاز: فایل کتابچه ی الکترونیکی راکت آبی(زبان اصلی) (۱)

زمان عملیاتی: یک ساعت

 

روند کار:

راکت آبی وسیله ی ساختی جذاب و مهیجی است که ساخت آن ساده و در هر فضای بازی قابل پرتاب است. یک راکت آبی در پرواز تحت تأثیر ۴ نیرو قرار می گیرد؛ وزن، نیروی پرتاب، نیروهای آیرودینامیکی پسار و برآر(۱).

انواع بسیار گوناگونی از راکت های مدل وجود دارد و هر کسی با خلاقیت و لوازم در اختیارش می تواند راکتی جدید را طراحی و پرواز دهد. تنها کافی است به یک سری اصول پروازی و فنی دقت شود. در ادامه سعی می کنیم تا این نکات را فرا بگیریم.

این وسیله ی پرنده از محفطه ی لوله ای شکل به عنوان بدنه استفاده می کند که باید تحمل فشار هوا را داشته باشد. بطری نوشابه موردی بسیار خوب برای این کار است. برای این که شکل یک موشک را در انتها داشته باشیم تعدادی باله نیز به آن می چسبانیم.

راکت آبی برای پرتاب به پرتاب کننده یا لانچر نیاز دارد. اگرچه پرتاب کننده ها در انواع مختلفی از شکل و سایز وجود دارند، در شکل یک سکوی پرتاب کلی نشان داده شده است. پرتاب کننده پایه ای دارد که راکت را هنگام پرتاب پشتیبانی می کند. لوله پرتاب کننده به صورت عمودی روی پایه نصب شده است و قبل از پرتاب داخل راکت قرار داده می شود.

<a href=راکت آبی " data-src="https://img.tebyan.net/big/1392/11/13831963615625035204682213311920041167.jpg" />

لوله پرتاب کننده توسط اتصال دهنده هایی به پمپ هوا ( مثلا تلمبه ی دوچرخه که هوا را فشرده می کند) متصل شده است. پمپ جهت بالا بردن فشار هوای داخل بدنه راکت استفاده می شود تا نیروی پرتاب راکت را تأمین کند. هوای فشرده با خارج شدن از نازل راکت باعث بالا رفتن راکت می شود.

پرواز راکت تنها با هوای فشرده، شبیه پرواز یک پوکه گلوله به صورت منحنی یا پرتاب گلوله از تفنگ می باشد. اما با اضافه کردن مقداری آب در بدنه ی راکت مدت زمانی که نیرو به آن وارد می شود بیشتر می شود. زیرا بیرون ریختن آب از نازل زمان بیشتری می گیرد.

 

جزوه آموزشی

دانلود کتاب الکترونیکی

 

 

 

منبع:تبیان

Water-rocket
Water-rocket
water-rocket.pdf
1.3 MiB
2677 Downloads
اطلاعات بیشتر

کاوه حسین آبادی

کاوه حسین آبادی هستم مدیر دبیرستان متوسطه اول سما واحد کازرون امیدورارم مطالبی که در سایت دانش آموز خلاق قرار داده میشود بتواند برای شما عزیزان مفید باشد. منتظر نظرات سازنده شما هستیم.